Ο Τρομοκράτης της Γειτονιάς II

Αυτή μου η επιστολή, έρχεται σαν συμπληρωματική μιας προηγούμενης με τίτλο ΄΄Ο Τρομοκράτης της Γειτονιάς΄΄.

Ο νεαρός λοιπόν ΄΄ξαναχτύπησε΄΄ πάλι και μας σήκωσε όλους στον αέρα ένα βράδυ του Σαββάτου στις 3:00 τα ξημερώματα. Η εξάτμιση του κάνοντας ήχο παρόμοιο με αυτόν που κάνει το κομπρεσέρ, ενεργοποίησε φυσικά και όλους τους συναγερμούς από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Ο εκνευρισμός μου χτύπησε κόκκινο και κατόρθωσα να ξανακοιμηθώ στις 7:30…

Όλες αυτές τις ώρες φαντασίωνα σκηνές βίας με εμένα να του κόβω την εξάτμιση με τροχό π.χ, να τον σταματώ εν κινήσει και να τον σακατεύω στο ξύλο, να του πετώ γλάστρες απ το μπαλκόνι στο κεφάλι και ένα σωρό άλλα…Την άλλη μέρα συνειδητοποίησα πόσο απάνθρωπο είναι αυτό που ζω, πόσο ζώο γίνομαι απ τον πολύ εκνευρισμό και πως δεν μου αξίζει κάτι τέτοιο. Είναι πολύς καιρός τώρα που βασανίζομαι απίστευτα απ τους ήχους των εξατμίσεων, με αποτέλεσμα να έχω ανυπέρβλητες δυσκολίες στον ύπνο. Τα μεσημέρια για παράδειγμα είναι αδύνατον να με πάρει ο ύπνος κι ας έχω ένα βαρύ φορτίο συσσωρευμένης κούρασης και αϋπνίας. Το βράδυ παντελώς εξαντλημένος, κοιμάμαι πιο εύκολα αλλά και τότε, πολλές φορές διακόπτεται ο ύπνος μου. Και αυτός ο φαύλος κύκλος ξανά και ξανά…

Το ξέρω πως δεν σας είναι άγνωστα όλα αυτά. Τα ζείτε πολλοί από εσάς και ξέρω και άλλους που ζουν και χειρότερα. Ξέρω ανθρώπους που άσκησαν βία (σαν αποτέλεσμα της βίας που εισπράττουν) και τους καταλαβαίνω απόλυτα.

Θα μπορούσα και εγώ εύκολα να φτάσω στα κατωτέρα επίπεδα της ανθρώπινης ύπαρξης και να τσακίσω έναν τέτοιο στο ξύλο…αλλά πάντα, (εκτός απ τη γυναίκα μου), κάτι με συγκρατεί. Θες ο φόβος για τις συνέπειες, θες το ότι ξέρω πως και να το κάνω τι θα γίνει; Υπάρχουν μερικές χιλιάδες ακόμη εξατμίσεων που θα συνεχίσουν να με ενοχλούν..Μήπως αυτό είναι το αδιέξοδο του απελπισμένου πολίτη;

Αποφάσισα λοιπόν να διεκδικήσω τα δικαιώματα μου απ την (ανύπαρκτη;) πολιτεία, να δω τι μπορώ να κάνω, τι μπορεί να γίνει.

Την επομένη, πήρα μια φωτογραφική μηχανή στο χέρι, κατέβηκα στο πεζοδρόμιο και έβγαλα μια φωτο το μηχανάκι του ΄΄τρομοκράτη΄΄, έτσι ώστε να φαίνεται ο αριθμός του. Την εκτύπωσα και την έβαλα σε έναν φάκελο. Αμέσως μετά άρχισα τα τηλέφωνα…Να έχετε υπόψη σας πως η αστυνομία είναι η πλέων αναρμόδια (κακώς) για αυτό το πρόβλημα. Η τροχαία είναι η αρμόδια αρχή και αυτήν αφορά ότι έχει να κάνει με τα τροχοφόρα. Πήρα στα κεντρικά της τροχαίας Αττικής (μένω στο Βύρωνα) και ζήτησα κάποιον αρμόδιο για θέματα ηχορύπανσης. Με σύνδεσαν με το υπασπιστήριο τροχαίας Αττικής (τηλ: 210-5284204) και αφού περιέγραψα το πρόβλημα γενικά, επικεντρώθηκα στον πιτσιρίκα της γειτονιάς μου, μιας και είναι ο μόνος που βλέπω και δυστυχώς ακούω κάθε μέρα και ξέρω που μένει.

Ναι κύριε, μου απάντησε ο αξιωματικός, εδώ μπορείτε να κάνετε την καταγγελία σας δίνοντας τον αριθμό του μοτοσικλετιστή και αν έχετε, την διεύθυνση κατοικίας του….Αν κάνετε επώνυμα την καταγγελία σας μου λέει, θα ενημερωθείτε και για το τι έγινε..!! Και τι ακριβώς προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις ρωτώ, και μου απαντά πως συνήθως τους καλούν να περάσουν έλεγχο κτεο για να ελεγχθεί το μηχανάκι τους και αν ηχορυπαίνει, τον υποχρεώνουν να αλλάξει την εξάτμιση του..

Ένα τεράστιο χαμόγελο έλαμψε στα χείλη μου.! Απ τη χαρά μου ούτε αν προβλέπονται κυρώσεις τον ρώτησα, ούτε πόσος χρόνος μπορεί να μεσολαβήσει γι αυτό (θα μπορούσε από την κλήση της τροχαίας για να παρουσιαστεί στο κτεο και μέχρι να γίνει ο έλεγχος να αλλάξει κάποιος υποψιασμένος την παράνομη εξάτμιση του και να την ξαναβάλει αμέσως μετά), ούτε καν τον αριθμό του δεν έδωσα. Τον ευχαρίστησα και έκλεισα ευτυχής το τηλέφωνο. Εκ των υστέρων άρχισα να σκέπτομαι τρόπους διαφυγής των παραβατών και ένα σωρό άλλα, όμως η αρχή είχε γίνει και αποφάσισα να το προεκτείνω…Πήρα τηλέφωνο και στην υποδιεύθυνση τροχαίας Καισαριανής που έμαθα πως αυτή έχει αρμοδιότητα στη περιοχή μου και είπα ακριβώς τα ίδια στον διοικητή, προσπαθώντας να κλείσω κάτι σαν ραντεβού μαζί του για την επόμενη μέρα. Ναι, μου λέει. Οι ώρες κοινού είναι 9:00-13:00. Ελάτε να τα πούμε. Παρόλα αυτά, μπορείτε να μας δώσετε τον αριθμό της μηχανής του χωρίς εσείς να φανείτε πουθενά..

Την επομένη στις 11:30 ήμουν εκεί. Γεμάτος αγωνία για το πώς θα το χειριστώ, βρέθηκα να περιμένω πίσω από 5 άτομα έξω από το γραφείο του. Σε κανά 20λεπτο ήρθε η σειρά μου, μπήκα μέσα και πίσω από ένα σύννεφο καπνού!! διέκρινα τον διοικητή. Του είπα πως θέλω 5 λεπτά απ τον πολύτιμο χρόνο του και μου απαντά μεταξύ σοβαρού και αστείου: είναι πολλά, σου δίνω μόνο 2..!! Δυο είναι λίγα, του λέω  για να περιγράψω ένα τεράστιο πρόβλημα που λέγεται ηχορύπανση. Αν κάνατε καλά τη δουλεία σας δεν θα διεκδικούσα καθόλου από το χρόνο σας και ούτε καν θα χρειαζόταν να έρθω εδώ..Αμέσως και αγριεμένα άνοιξα τον φάκελο με τη φωτο της μηχανής και του την πέταξα στο γραφείο λέγοντας: Ο κάτοχος αυτής της μηχανής είναι ένας απ τους χιλιάδες που μας σπάνε τα νεύρα μέρα νύχτα και μένει σχεδόν απέναντι απ το σπίτι μου. Αν δεν τον αναγκάσετε εσείς μιας και είναι δουλεία σας, να αλλάξει την εξάτμιση του, σύντομα θα τον σπάσω στο ξύλο..και σηκώνομαι να φύγω εκνευρισμένος. Μισό λεπτό κύριε, μισό λεπτό, καθίστε..άκουσα πίσω μου. Γύρισα και έκατσα. Είστε αυτός που μιλήσαμε χθες στο τηλέφωνο μου λέει; Ναι του λέω. Κοιτάζει λίγο τη φωτο και μου λέει: Το πολύ μέχρι τη Δευτέρα (στις 4 Μάη δηλαδή), ο νεαρός θα έχει αλλάξει την εξάτμιση του.!! Να σας εμπιστευτώ του λέω; Ναι μου απαντά, θα το διαπιστώσετε ο ίδιος..

Τον ευχαρίστησα και έφυγα.

Φυσικά και είμαι επιφυλακτικός. Θα μπορούσα να πω πως με αντιμετώπισε όπως ένας πολίτικος έναν που πήγε στο γραφείο του να ζητήσει ρουσφέτι. Θα δείξει και αυτό περιμένω με αγωνία. Έκανα την αρχή πάντως και δεν αισθάνομαι καμία ενοχή που έγινα ΄΄καταδότης΄΄ η ΄΄ρουφιάνος΄΄η οτιδήποτε άλλο σχετικό. Του το χρωστώ του πιτσιρίκα και του κάθε ενός απ αυτούς τους δικτάτορες της ηχορύπανσης.

Ίδωμεν και για ότι νεότερο θα σας ενημερώσω.

Συγγνώμη για την τεράστια επιστολή.!

Φιλικά Γιάννης.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…

2 Απαντήσεις

 1. Ο/Η Νους λέει:

  Συγχαρητητια.
  Εγω ετοιμαζομαι να παρω την ιδια δραση μονο που επειδη στην επαρχια δεν εχουν πινακιδες πρεπει να ψαχνω να βρω ποια ειναι τα ονοματα τους.Προς το παρον τηλεφωνω συνεχως στην τροχαια.
  Προκειται και εγω να τους κανω καταγγελια προσωπικα δεν αντεχω αλλο μαρσαρισμα απο τις 7¨00 το πρωι εως το βραδυ.
  Αν μπορεις ενημερωσε μας για τη συνεχεια.Δεν εισαι ρουφιανος γιατι δεν ειναι αθωος ουτε κανει αντισταση σε χουντα!
  Δικαιωμα σου σαν ανθρωπος ειναι να κοιμασαι και να σκεφτεσαι.
  Το κρατος ειναι εκει για την κατοχυρωση των δικαιωματων μας αλλα εμεις πρεπει να τα προστατευσουμε.Για φαντασου τι θα γινοταν να δεχονταν τηλεφωνηματα καθε λεπτο απο πολιτες για τα μηχανακια και να επεφταν οι καταγγελιες βροχη.
  Δεν μπορω να καταλαβω γιατι φοβατε ο κοσμος τα παιδακια αυτα ειναι απλως ανεγκεφαλα δεν ειναι μπραβοι της νυχτας.
  Πρεπει να αρχισουν να γινονται καταγγελιες

 2. Ο/Η Georgia Karadimitriou λέει:

  “Ανώνυμες” βρωμόβομβες έχετε δοκιμάσει?
  Ένα αβγουλάκι! Μια τρυπίτσα, τέσσερις μέρες στον ήλιο..και ΦΡΡΡΤ!
  …και αν λάχει συστηματικά και καθημερινά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *