Ηχορύπανση τέλος!

Με τη συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων να ζουν σε αστικές ή ημιαστικές περιοχές – τάση που θα αυξηθεί περαιτέρω στις ihorypansi330επόμενες δεκαετίες- η ρύπανση παντός είδους κατακλύζει τις πόλεις. Αυτή τη φορά θα ασχοληθούμε με την ηχορύπανση και ένα τεχνολογικό gadget που υπόσχεται να μας απαλλάξει από αυτή μία για πάντα.

Ο λόγος για το Sono, έργο του Αυστριακού βιομηχανικού σχεδιαστή Rudolf Stefanich, το οποίο ουσιαστικάυποκαθιστά τους εξωτερικούς θορύβους που εισβάλλουν στο σπίτι μας, με γαλήνιους ήχους από τη φύση. Η τεχνολογία που χρησιμοποιεί το Sono είναι η γνωστή εδώ και χρόνια ως noise-cancelling και συνοπτικά λειτουργεί ως εξής: Ένα μικρόφωνο καταγράφει τους εξωτερικούς ήχους και στη συνέχεια η συσκευή παράγει τους δικούς της στην ίδια συχνότητα με αυτούς που προέρχονται από τις εξωτερικές πηγές. Πρακτικά, “καπελώνει” ή ακριβέστερα ακυρώνει τους εξωτερικούς ήχους.

Το Sono μοιάζει με μικρό ηχείο και “κολλάει” πάνω στο γυαλί του παραθύρου, δημιουργώντας έτσι ένα αδιαπέραστο ηχητικό φράγμα. Με τον τρόπο αυτό μόλις κάποιος κατά φαντασίαν γρήγορος, με πειραγμένη εξάτμιση και λαμπάκια LED στο σασί, επιχειρήσει να μας διαλύσει το νευρικό σύστημα, το Sono απλά θα εκπέμψει στην ίδια συχνότητα το τιτίβισμα ενός αηδονιού, για παράδειγμα, βουλώνοντας αποτελεσματικά τον θόρυβο του wanna be racer.

πηγή

Ίσως σας ενδιαφέρουν…

1 Απάντηση

  1. Ο/Η m λέει:

    Πολυ καλο,αλλά δεν μου λύνει κανένα προβλημα γιατι δεν μπαινει σε οροφή διαμερισματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *