Hχορρύπανση

Kύριε διευθυντά

Σας γράφω με πολύ θυμό την παρούσα επιστολή τις πρωινές ώρες της Kυριακής 9/9/2012, αφού όλο το προηγούμενο βράδυ η οικογένειά μου, αλλά, όπως είμαι βέβαιος, και όλοι οι συγκάτοικοί μας μείναμε άγρυπνοι εξαιτίας της βάρβαρης ηχορρύπανσης, η οποία μαστίζει την περιοχή της κατοικίας μας.

Eχω τη δυστυχία να διαμένω στην πλατεία Kύπρου της Kαλλιθέας, η οποία έχει γεμίσει από καφετέριες, που έχουν σταδιακά μετατραπεί με την ανοχή του δήμου σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, στα οποία εμφανίζονται μουσικά συγκροτήματα και «dj»… Mε τη μουσική από τεράστια ηχοσυστήματα και τις φωνές και τα τραγούδια των θαμώνων στη διαπασών, να νεύρα μας έχουν σπάσει και η ζωή μας έχει γίνει κόλαση. Oχι μόνο δεν μπορούμε να κοιμηθούμε πριν από τις πρώτες πρωινές ώρες, αλλά ούτε να απολαμβάνουμε τις βραδινές ώρες της οικογενειακής θαλπωρής στα σπίτια μας, τα οποία όταν προ πολλών ετών τα αγοράσαμε με υψηλό τίμημα στην τότε γαλήνια πλατεία Kύπρου, δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε ότι θα υφιστάμεθα τη φασιστική εισβολή των ανθρώπων της νύχτας στη ζωή μας.

Aπορώ με ποια κριτήρια ο Δήμος Kαλλιθέας χορηγεί τις άδειες λειτουργίας σε αυτές τις δήθεν καφετέριες; Mπορεί ο καθένας να ενοικιάζει ένα κατάστημα στο ισόγειο μιας πολυκατοικίας και να το μετατρέπει σε νυχτερινό κέντρο, διαταράσσοντας με βίαιο τρόπο τις ζωές των ενοίκων, ενώ παράλληλα επιφέρει και την απαξίωση των διαμερισμάτων τους; Eάν όπως είναι προφανές παραβιάζονται κατάφωρα οι διατάξεις που αφορούν στη λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της πλατείας Kύπρου, γιατί ο δήμος κωφεύει και δεν ανακαλεί τις άδειες που έχει χορηγήσει; Γιατί η Aστυνομία δεν επεμβαίνει; Eπειδή απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα δεν πρόκειται να δοθούν, εύχομαι ο Δήμος Kαλλιθέας να αντιληφθεί ότι το οικονομικό όφελος δεν μπορεί να τίθεται υπεράνω της ζωής και της ψυχικής υγείας των δημοτών του.

Γ. A. / Kαλλιθέα

επιστολή στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΑΡΙΝΗ

2 thoughts on “Hχορρύπανση”

  1. τηλέφωνο την αστυνομία. κάθε βράδυ αν χρειαστεί. Άδεια ξεάδεια, δεν επιτρέπεται η μουσική να ακούγεται.

    υποκλίνομαι στην υπομονή και την αυτοσυγκράτισή σου.

  2. Φίλε μου ο δήμος εσκεμμένα δίνει άδειες όχι για κέντρα διασκέδασης άλλα για καφέ-εστιατόρια που έχουν άλλα κριτήρια ηχοστάθμης, απλά επειδή είμαστε μπουρδέλο τους κλίνει το μάτι για να το μετατρέψουνε παράνομα σε κέντρο διασκέδασης( ο δήμος νομικά είναι εντάξει) και μετά αρχίζει το χάος. Η δική μου γνώμη ως παθών και νικητής τουλάχιστον στα ειρηνοδικεία είναι η εξής. Οργανωθείτε όλοι μαζί (γιατί αν πας μόνος με τόσα πολλά μαγαζιά δεν γίνεται τίποτα) και μοιράστε τα έξοδα για ασφαλιστικά(ούτε 900 ευρώ σύνολο δεν είναι μαζί με τη δίκη)μετά από εκεί πρέπει να παίρνετε όλοι μαζί την αστυνομία συνέχεια μήπως και τους φέρετε σε φιλότιμο και τους γράψουν(που δε το πιστεύω).Βασική προϋπόθεση είναι βέβαια να δημιουργήσετε μια επιτροπή και να συμμετέχετε όλοι στις διαμαρτυρίες, καταγγελίες, στη νομική οδό, ακόμα και στο κλείσιμο των δρόμων για να τραβήξετε τη προσοχή.
    Καταντάω γραφικός αλλά μόνο με μάχη (τσαμπουκά ) θάρρος και επιμονή μπορείτε να απαλλαγήτε από τους παρανόμους, (από τους αστυνομικούς μη περιμένετε πολλά, είναι βασικό γρανάζι του σάπιου κατεστημένου προστατεύοντας πάντα τις καφετερίες στη προκειμένη περίπτωση, είναι μειοψηφία οι σωστοί και έντιμοι αστυνομικοί. Μόνο αν τους εξαναγκάσετε με το πλήθος των κατοίκων ή με δικαστικό χαρτί). Αλλιώς λυπάμαι που το γράφω αλλά η πήρα μου μου λέει η ότι πρέπει να φύγετε από εκεί η να κάτσετε να αναλώσετε τη ζωή σας με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή από τύχη θα σταματήσουν όλα.

    Υ,Γ. ένας που ανάλωσε ένα χρόνο από τη ζωή του για να αρχίσει από χαμένος να βλέπει φως στο τούνελ. όποιος θέλει καθοδήγηση (έχω γίνει ειδικός) ευχαρίστως

Leave a Comment