«και κλαμένος και δαρμένος»

Σήμερα 5-9-2009 επισκέφτηκα το Αστυνομικό Τμήμα (Α.Τ) Λαμίας για να δω τι μπορεί να γίνει για την ηχορύπανση που προκαλεί φούρνος που λειτουργεί απέναντι από το σπίτι μου (μας χωρίζει ένας δρόμος ). Επειδή έλειπε ο διοικητής μίλησα με τον Ταγματάρχη Κο Μακρή. Του λέω ότι ο φούρνοςμε ενοχλεί γιατί μετά της 3-4 το πρωί που αρχίζει να λειτουργεί δημιουργείται θόρυβος:

Α] από τις λαμαρίνες που μπαίνουν και βγαίνουν από το φούρνο

Β] από τη διαδικασία εκφόρτωσης αλεύρωνπου σε τακτά διαστήματα γίνεταιτις ίδιες ώρες . Ο Κος Μακρής παίρνει τηλέφωνο μπροστά μου τον ιδιοκτήτη του φούρνου και του λέει τα παραπάνω .Του αναφέρει ότι ζητώ να κλείσει η πόρτα του χώρου όπου προκαλείται ο θόρυβος και αυτός απαντά ότι τηνέχει ανοιχτή γιατί ζεσταίνεται !!! Ο ιδιοκτήτης του λέει επίσης ότι αν θέλει η αστυνομία μπορεί να έρθει μετρήσει το επίπεδο του θορύβου και ο Κος Μακρής του απαντά ότι τις ώρες κοινής ησυχίας δεν μετράνε όρια θορύβου αλλά απλάελέγχουν εάν υπάρχει όχληση . Τις ώρες κοινής ησυχίας δεν υπάρχουν όρια. Τα όρια είναι για τις ώρες ΜΗ κοινής ησυχίας.

Του λέει με πολύ καλό τρόπο ότι πρέπει όλοι να συνυπάρξουμε αρμονικά: και αυτός να δουλέψει και οι γείτονες του να κοιμηθούν.

Αφού ολοκληρώθηκε η (πρώτη ) τηλεφωνική συνομιλία παρέμεινα στο Α.Τ όπου συνομιλούσα με το Κο Μακρή για το θέμα της ηχορύπανσης. Μετά από 10 λεπτά ξανακτυπάειτο τηλέφωνο του Κου Μακρή και ο ιδιοκτήτης του φούρνου τον ρωτάει εάν περνάει πολιτικό μέσο για το χρησιμοποιήσει για να μπορεί ανενόχλητος να παραβιάζει τις διατάξεις που αφορούν δραστηριότητες τις ώρες κοινής ησυχίας !!!! Απίστευτοκαι όμως Ελληνικό !!!! Δεν μπορούσα να φανταστώ ποτέ ότι κάποιος που για μια ζωή θα μας ενοχλεί θα βάλει πολιτικό μέσο για μείνει στο απυρόβλητο της κείμενης νομοθεσίας. Εδώ πάει αυτός που λέει ο κόσμος: «και κλαμένος και δαρμένος» . Το θράσος κάποιων νεοελλήνων δεν έχει όρια. Ο Κος Μακρής του απαντά ότι εδώ δεν είναι πολιτικό γραφείο για να διεκπεραιώνονται ρουσφέτια.

Εγώ πήγαμε διάθεση να βρούμε μια χρυσή τομή για να συνυπάρξουμε και αυτός αντί να ζητήσει συγνώμη για τη ταλαιπωρία που βιώνει όλη η οικογένεια μουσκέφτεται πολιτικό μέσο…. Δεν ανέχομαι άλλο τα δυο παιδιά μας , ηγυναίκα μου και εγώ να κοιμόμαστε με κλεισμένα τα παράθυρα και να σκάμε σαν τα ποντίκια γιατί κάποιος δεν νοιάζεται για τη τήρηση των νόμων αυτής της χώρας. Αυτή τη φορά πήγα με καλή διάθεση , την επόμενη θα πάω να κάνω μήνυση και όπου βγεί.

Θέλω να ευχαριστήσω το Κο Μακρή γιατί ασχολήθηκε αμέσως με το πρόβλημα μου και προσπάθησε όσο μπορούσε για να το λύσει. Είναι ίσως η πρώτη φορά που κάποιος «εδώ και τώρα» έκανε κάτι.

Φεύγοντας και τώρα που γράφω αυτό το Postδεν μπορώ να χωνέψω οτι ο ιδιοκτήτης του φούρνου σκέφτηκενα χρησιμοποιήσειπολιτικόμέσογια να αποφύγει τις συνέπειες του νόμου για  την ηχορύπανση που προκαλεί και θα προκαλεί για μια ζωή.

ο διαχειριστής

 

Leave a Comment