Ο Νταής της γειτονιάς

Γειά σας.

Ζω στην Πετρούπολη, και μάλιστα σε μια πολύ ήσυχη γειτονιά αν εξαιρέσει κανείς το λεωφορείο και τους παλιατζήδες-ανθωπώληδες-καρπουζάδες-γιαουρτάδες..
Το πρόβλημά μου όμως δεν είναι αυτοί.
Το πρόβλημα είναι ο από πάνω μου ιδιοκτήτης, ο οποίος στα τριανταφεύγα του θα περίμενε κανείς να έχει ξεπεράσει το σύνδρομο της δυνατής εξάτμισης και του turbo. Αλλά δεν..
Αυτό που κάνει το πρόβλημά μου χειρότερο είναι ότι η θέση parking ΤΟΥ είναι ακριβώς έξω από την κρεββατοκάμαρά ΜΟΥ! Και δεν έχει σημασία αν έχω διπλά τζάμια τα οποία είναι μονίμως κλειστά. Όταν βάζει μπρος τη μηχανή πεταγόμαστε από το κρεββάτι με τον άντρα μου με ταχυπαλμίες.
Δεν έχω την τρελή απαίτηση να μην ακούγεται τίποτα 24 ώρες το 24ωρο, αλλά αυτός έρχεται από τη δουλειά του όταν κοιμάμαι για μεσημέρι, και το χειρότερο, φεύγει όταν εγώ μόλις έχω πέσει για ύπνο από νυχτερινή βάρδια. Δηλαδή όπως και να΄χει, δεν πρόκειται να κοιμηθούμε ποτέ αφού μπλέξαμε μαζί του.
Πέρυσι του ζήτησα ευγενέστατα να βάζει το αυτοκίνητό του (αυτοκίνητο… τέλοσπάντων…) στο δικό μου parking εφόσον μένει άδειο, μπας και κοιμηθούμε και ποτέ με ανοιχτά παράθυρα. Μου απάντησε το πνευματώδες ” Θες να σου πάρω ένα κλιματιστικό να κοιμάσαι με κλειστά παράθυρα;”
Πείτε με ψηλομύτα, αλλά αν κάποιος είχε λεφτά να μοιράζει κλιματιστικά, δε νομίζω ότι θα αγόραζε Hyundai Coupe..
Για την ιστορία, αναφέρω περιστατικό που πέρυσι το καλοκαίρι το ρημάδι του έπιασε φωτιά ακριβώς έξω από την κρεββατοκάμαρά μου. Κι αν άρπαζε η τέντα μου, εγώ τι έκανα;
Θα καθόμουν να καώ επειδή η αστυνομία πρέπει να του κόψει κλίση σε κίνηση;

Ανέφερα το περιστατικό στη διαχειρίστρια, που παραδέχτηκε κι αυτή ότι το ακούει και την ενοχλεί, και όταν ρώτησε τους άλλους ενοίκους, ανακάλυψε ότι οι άνθρωποι ενοχλούνται μέχρι και στον 5ο όροφο! Και κατά συνέπεια, δεν ενοχλούνται μόνο οι ένοικοι της δικής μας πολυκατοικίας, αλλά και αυτών που οι ακάλυπτοι χώροι τους συνορεύουν με τον δικό μας.
Εν πάσει περιπτώσει, από αυτά που διαβάζω στις απαντήσεις για άλλες καταγγελίες, το μόνο που μπορεί να κάνει κανείς είναι να πάρει το νόμο στα χέρια του. Στη δική μου περίπτωση αν το κάνω αυτό -και ειδικά ξέρωντας από αυτοκίνητα- μπορώ να του κάνω το αμάξι κουδουνίστρα, αλλά μετά τι γίνεται; Όπως λέει και η παροιμία “ο κακός ο χρόνος περνάει, ο κακός ο γείτονας δεν περνάει”

Υπάρχουν χίλια-δυό που μπορεί να κάνει κανείς. Σιδηρόστοκο στις κλειδαριές, κλούβιο αυγό στους αεραγωγούς, σκάσιμο 2 λάστιχων διαγώνια, υγρό μπαταρίας σε όλη την επιφάνεια του αυτοκινήτου, τάπωμα εξάτμισης με στόκο ή πατάτα μέχρι και κόλλα στους υαλοκαθαριστήρες. Μικροζημιές θα’λεγε κανείς, αλλά αν σκεφτείς πόσα θέλει για να επισκευάζει μικροζημιές κάθε λίγο και λιγάκι, είναι όπως και να το κάνεις μια ηθική ικανοποίηση για τη χαμένη σου ηρεμία.

Αν δεν μπορώ να καλέσω την αστυνομία και να του ζητήσουν να κατέβει απλά και να βάλει μπροστά τη μηχανή, τι πρέπει να κάνω; να καταθέσω μήνυση; Δηλαδή αυτός είναι παράνομος και ενοχλεί, εγώ θα πληρώνω αγωγές και δικηγόρο;

Απελπισμένα, Έφη, Πετρούπολη

Leave a Comment