Δικαίωση για ενόχλησή του από τον σκύλο του γείτονα

http://www.inews.gr/141/gavgizei-o-skylos-prostimo-ston-idioktiti.htm
Πολίτης, μέλος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών,«δικαιώθηκε»…με την υπ’ αρ.191/2012,απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, στην άσκηση ασφαλιστικών μέτρων όχι για δανεισμό, αλλά κατά του γείτονα. Ο λόγος; Η ενόχλησή του από τον σκύλο του γείτονα. Έτσι, επέτυχε να εκδοθεί απόφαση από το Ειρηνοδικείο Χανίων στη διαδικασία των Ασφαλιστικών Μέτρων επικαλούμενος κίνδυνο βλάβης της υγείας του, λόγω των υπερβολικών θορύβων που εκπέμπονταν από την οικία του γείτονα από τα συνεχή γαβγίσματα του λυκόσκυλου του, η οποία:

1) Υποχρεώνει τον γείτονα να απομακρύνει τον σκύλο του από τον ακάλυπτο (ανοιχτό) χώρο της οικοδομής του.
2) Υποχρεώνει τον γείτονα να παραλείπει στο μέλλον κάθε διατάραξη της νομής των αιτούντων στο ακίνητο τους, λόγω του θορύβου που προκαλείται από τα γαβγίσματα του σκύλου του.
3)Απειλεί κατά του ιδιοκτήτη του σκύλου χρηματική ποινή 300 ευρώ και προσωπική κράτηση διαρκείας 20 ημερών, εάν δεν τηρηθούν τα παραπάνω.

Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Γαυγίζει ο σκύλος; Πρόστιμο στον ιδιοκτήτη! http://24wro.blogspot.com/2012/09/blog-post_2420.html#ixzz27W8xfgvN

7 thoughts on “Δικαίωση για ενόχλησή του από τον σκύλο του γείτονα”

  1. Και τα κοπρεσερ σταματανε το βραδι, και οι γειτονες με τα home cineμa και αλλες ηλ συσκευες που θα παει θα κοιμηθουνε… τα διερχομενα ιχ ειναι ελαχηστα και το μονο που προκαλει ηχορυπανση σε καθε γειτονια ειναι ο σκυλος επηδει περασε το καθε κουνουπι τον 02.30….και καθε αλλη ασυμαντη αφορμη που ευθηνετε ο κατοχος του. Πρεπει να ενοχλει ολη την γειτονια ε οχι.. τετια αναισθησια…επιτελους οπως ο νομος και οι κλισεις λειτουργεισε οπως και σε αλλα πολτισμενα κρατοι..

  2. Και τα κοπρεσερ σταματανε το βραδι, και οι γειτονες με τα home cineμa και αλλες ηλ.συσκευες που θα παει θα κοιμηθουνε… τα διερχομενα ιχ ειναι ελαχηστα και το μονο που προκαλει ηχορυπανση σε καθε γειτονια ειναι ο σκυλος επηδει περασε το καθε κουνουπι τον 02.30….και καθε αλλη ασυμαντη αφορμη που ευθηνετε ο κατοχος του.Πρεπει να ενοχλει ολη την γειτονια ε οχι.. τετοια αναισθησια…επιτελους ο νομος αλλα και οι αναλογες κλισεις λειτουργουν οπως και σε αλλα πολτισμενα κρατοι..

  3. και ποιος νομος ειναι αυτος γιατ εχω καποια θεμετα και εγω;

  4. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΕΝΟΧΛΗΣΗΣ ΣΚΥΛΟΥ

  5. το θέμα τα γαβγίσματα των σκύλων..Τελικά σε μια αναζήτηση που έκανα απόψε σε πολλά site και σε πολλά blogs διαπίστωσα κάτι που με στεναχωρεί πολύ .Είμαι και εγώ παθούσα υποφέρω από σκυλιά της γειτονιάς διαμαρτυρήθηκα με όσο περισσότερο ευγενικό τρόπο μπορούσα αρκετές φορές.Σε αυτό το σπίτι μένω 2 χρόνια ,αλλά θα δώσω έμφαση με το να τα χαρακτηρίσω μαρτυρικά. Έλλειψη ύπνου ,ύπνος με διακοπές αίσθημα κόπωσης και εξάντλησης και φυσικά συχνά έντασης και εκνευρισμού .Διάβασα κάποια σχόλια από ανθρώπους που ενοχλούν τα ζώα τους ,και μάλιστα τα σχόλια ξεπερνούσαν την ας πούμε αντίδραση όταν δέχεσαι παρατηρήσεις .Διάβασα ύβρεις ακόμη και απειλές.απειλές πλευράς ιδιοκτητών επαναλαμβάνω ,να επιτείθονται δηλαδή σε εκείνον που διαμαρτυρήθηκε ότι ενοχλείται. Κατηγορήθηκαν οι άνθρωποι με χαραχτηρισμούς άσχημους και κρίθηκε το επίπεδο τους .Ας αναλογιστούμε λοιπόν ,εντέλει την ζωή μας την ορίζουν τα ζώα , εμείς την δική τους?Η αγάπη για τα ζώα είναι κάτι αυτονόητο για εμένα προσωπικά ,τα λατρεύω ,ταΐζω ,και σε κάθε περίσταση που είναι αναγκαίο περιθάλπω φροντίζω στειρώνω εμβολιάζω ,όσο μπορώ και με στερήσεις διότι τα οικονομικά δεν επιτρέπουν και τέτοιους ηρωισμούς ,τα προστατεύω από επιθετικούς ανθρώπους. Εχω ένα γάτο 6 χρόνια στο σπίτι το οποίο το βρήκα στον δρόμο. Είναι όμως δική μου επιλογή όχι των γειτόνων ούτε ακόμη και των επισκεπτών μου .Είναι φροντισμένος ήρεμος για εμένα υπέροχος ,αλλά για εμένα .Επομένως αφού ανέφερα αυτό το γενικό προφίλ μου θα ήθελα να παρακαλέσω όσους έχουν ζώα να τα αγαπούν και να μην εκφράζουν την αγάπη τους με το να τα κακομαθαίνουν. Έχουν και εκείνα ανάγκη από πειθαρχία και από ένα αφεντικό που τα ορίζει και τους επιβάλλεται .Η αγάπη να περισσεύει αλλά δεν σημαίνει ότι ένα ζω για να είναι καλά πρέπει να ενοχλεί τους συνανθρώπους μας ,είτε με θόρυβο είτε με ακαθαρσίες .Ενα πολιτισμένος κόσμο το πρώτο που τον χαρακτηρίζει είναι ο σεβασμός στον συνάνθρωπο . Αλλά θα ήθελα να συμπληρώσω και άτι που εγώ θεωρώ σημαντικό ότι σε ένα ζώο που μας ανήκει χρειάζεται να γνωρίζουμε πως να το αγαπάμε .Αν αυτό φέρεται με άσχημο κάτι δεν κάνουμε καλά .Τα ζώα μας διδάσκουν πάρα πολλά εκτιμούν τα σωστά μας αλλά ,εκμεταλεύονται μια χαρά τα ΄λάθη μας .Υπήρξαν και κάποιες ωραίες εκπομπές στην τηλεόραση και έδειξαν πολλές φορές πόσο σημαντικές είναι οι συμπεριφορές .Ποτέ δεν κατάλαβα πως είναι δυνατόν να ξέρεις να γνωρίζεις ότι κάποιος άνθρωπος ενοχλείται από κάτι που συμβαίνει και προέρχεται από εσένα και εσύ να τον βρίζεις και από πάνω .Δεν είναι παράλογο ?Επίσης έχω αναρωτηθεί αρκετές φορές οι ιδιοκτήτες των σκύλων που γαβγίζουν πως κοιμούνται ?Κοιμούνται ?Και αν ναι γιατί δεν σκέφτονται ότι κάποιοι άλλοι άνθρωποι στερούνται ότι πιο σπουδαίο τον ύπνο τους εξ αιτίας τους . Αναρωτήθηκαν ποτέ ότι μπορεί ένα παιδάκι να είναι άρρωστο και να το ξυπνάνε ?Ένας ηλικιωμένος ?Ένας άνθρωπος που βιώνει μια χρόνια ασθένεια και ο ύπνος είναι λυτρωτικός ?Είναι όλοι αυτοί οι λόγοι τόσο υποδιαίστεροι μπρος στο να διατηρήσουμε ένα κακομαθημένο ζώο?

  6. Kathrin, είπες ακριβώς τη σωστή λέξη: μαρτυρική έχει καταντήσει η διαβίωσή μας, έτσι που κυλάνε τα 24ωρα μας μέσα σε ένα ατέλειωτο γαβ-γουβ τα τελευταία χρόνια που υπάρχει αυτή η αρρωστημένη σκυλομόδα. Και πάντα οι ιδιοκτήτες να πάνε να βγουν κι από πάνω. Όσο για το πώς τα αντέχουν οι ίδιοι, το έχω αναρωτηθεί κι εγώ και η μόνη απάντηση που μπορώ να σκεφτώ είναι πως τους φτιάχνει το γάβγισμα του σκύλου τους με την άρρωστη, κομπλεξική λογική “είμαι εδώ, ακούγομαι και σας γ**ώ όλους”. Άλλο τρόπο δεν έχουν για να πείσουν τους άλλους και πάνω απ’ όλα τον εαυτό τους, ότι υπάρχουν.

Leave a Comment