Ηχορύπανση στο κέντρο της Κοζάνης

Καταρχήν πολλά συγχαρητήρια για την προσπάθεια σας να ενωθούμε όλοι εμείς που πραγματικά υποφέρουμε από την παραβατική συμπεριφορά των μαγαζιών νυχτερινής και μη διασκέδασης.

Κατοικώ μια ζωή στο κέντρο του κέντρου της Κοζάνης (πεζόδρομος), και 1 περίπου χρόνο τώρα έχω ξεκινήσει δικαστικό αγώνα εναντίον του καταστήματος (bar) που βρίσκεται στο ισόγειο της οικοδομή μου.

Κερδίσαμε τα ασφαλιστικά μέτρα, και το δικαστήριο υποχρεώνει το μαγαζί να πληρώνει πρόστιμο 500 Ε για κάθε παράβαση της αποφάσεως. Παρόλα αυτά το κατάστημα συνεχίζει την παραβατική συμπεριφορά του παρακάμπτοντας την απόφαση. Κατέθεσα αγωγή εναντίον του καταστήματος για την καταβολή της χρηματικής ποινής και σκοπεύω να καταθέσω και μήνυση. Αλλά εδώ ξεκινάει άλλο πρόβλημα, το οποίο είναι η μεροληπτική άρνηση των αρχών: αστυνομία και δημοτική αρχή να επιβάλουν τους νόμους.

Η αστυνομία δεν έρχεται κάθε φορά που κάνω τηλεφωνική καταγγελία για παράβαση (δίνοντας όλο το δικαστικό ιστορικό στον εκάστοτε αστυνομικό, μπας και φιλοτιμηθούν και κάνουν την δουλειά τους). Όταν έρχεται τις περισσότερες φορές απλά κάνει νόημα να σταματήσουν (χωρίς να γίνει καταγραφή και σε 1 λεπτό ξαναρχίζει το έγκλημα κατά της υγεία μας). Μερικές φορές όντως κάνει την δουλειά του και καταγράφει την παράβαση (δόξα τον Θεό).

Από την άλλη, η δημοτική αρχή  υποχρεούται βάση νόμου κάθε τρεις φορές που υπάρχει (καταγεγραμμένη) παράβαση να δίνει εντολή να σφραγίσουν το κατάστημα οι αρμόδιοι για 10 μέρες. Αυτό πρέπει να γίνεται αμέσως μετά την τρίτη καταγραφή. Αυτό όμως στην Κοζάνη δεν εφαρμόζεται και αποφασίζει ο κάθε καταστηματάρχης πότε θέλει να κλείσει, επομένως όποτε αυτόν τον βολεύει και όταν ξέρει ότι θα χάσει τα λιγότερα χρήματα (πάντα μετά από γιορτές).

Άρα υπάρχει συνεργασία καταστηματαρχών – δημοτικής αρχής- αστυνομίας (μερικών από αυτούς γιατί κάποιοι τηρούν τον όρκο που έδωσαν)και πάντα τα μέτρα εφαρμόζονται όπως αυτοί θέλουν και όχι όπως ο νόμος και οι δικαστικές αποφάσεις ορίζουν.

Διαβάζοντας το blog πήρα το θάρρος από το εξώδικο προς τον Δήμο Γέρακα και Χαλανδρίου, και νομίζω είναι πλέον η καλύτερη λύση γιατί αυτοί είναι που ελέγχουν τις παραβάσεις και έχουν άμεση σχέση με την αστυνομία, αφού ακολουθούν την ίδια πολιτική.

Οι επόμενες σκέψεις μου είναι να προσπαθήσω να κάνω το αντίστοιχο προς την δημοτική αρχή της Κοζάνης και αν χρειαστεί κάτι αντίστοιχο προς την αστυνομία. Με σκοπό να ενημερωθούν οι ανώτεροί για το πρόβλημα και την << ανικανότητα >> των οργάνων να διασφαλίσουν την τάξη και τους νόμους.

Θα ήθελα την γνώμη και τις πολύτιμες πληροφορίες σας.

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων για τον χρόνο σας και τις πολύτιμες συμβουλές σας.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…

3 Απαντήσεις

  1. Ο/Η Γιάννης λέει:

    Για το ποιος ευθύνεται πραγματικά, με μια αναφορά στον Συνήγορο του Πολίτη θα καθαρίσει λίγο το τοπίο, εκτός κι αν έχετε ήδη απευθυνθεί εκεί. Το αν η αστυνομία δεν έρχεται να βεβαιώσει παράβαση ή έρχεται και κάνει τα στραβά μάτια, νομίζω πως με ένα χαρτί από τον Εισαγγελέα θα σφίξουν και για αυτούς τα πράγματα.

  2. Ο/Η ΓΙΑΝΝΗΣ Μ. λέει:

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΟΝΟΝ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ , Ο ΔΗΜΟΣ,ΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ ΤΩΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΝΑ ΣΟΥ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΚΟΛΟΜΑΓΑΖΑ ΤΩΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ,ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ,ΜΗΝ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΣΤΑΣΗ,ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ.

  3. Ο/Η ΓΙΑΝΝΗΣ Μ. λέει:

    αν απευθυνθηκες στα ρεμαλια του δημου σωθηκες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *