Τοπικές συμμορίες

Τοπικές συμμορίες

Πριν από χρόνια πήρε την απόφαση να εγκατασταθεί στην πρωτεύουσα ενός αγροτικού νομού, με το όνειρο να ασχοληθεί με πρότυπες καλλιέργειες. Το λάθος, όπως απέδειξε η εξέλιξη της περιπέτειάς του, ήταν ότι ως «ξένος» (μέτοικος εξ Αθηνών…) τόλμησε να τα βάλει με το τοπικό «κύκλωμα των κολλητών», λόγω της αυταπάτης του ότι η νομιμότητα και η ευγένεια των τρόπων στο τέλος επικρατούν.

Η αφορμή ήταν ασήμαντη, εν σχέσει με ό,τι επρόκειτο να ακολουθήσει: Τόλμησε να καταγγείλει στην Αστυνομία μία μόνιμη πηγή ηχορύπανσης δίπλα από το σπίτι του και, το χειρότερο, να επιμείνει στη διερεύνηση της καταγγελίας του από τις αρχές. Από τη λεπτομερή καταγραφή της υπόθεσης που έχει κατατεθεί στον Συνήγορο του Πολίτη, σταχυολογώ τα βασικά: Συστηματικός εκφοβισμός από τους υπαίτιους της ηχορύπανσης, με την καταστροφή του αυτοκινήτου του, ακόμη και με πυροβολισμούς έξω από το σπίτι του. Χλεύη και σαρκασμός από τους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος, ορισμένοι των οποίων συνδέονται εμφανώς με τους υπαίτιους της ηχορύπανσης. Περιφρόνηση και ειρωνεία από κάποιους τοπικούς εισαγγελείς, ένας των οποίων μάλιστα, καθώς άκουγε τις καταγγελίες του τρομοκρατημένου πολίτη, απλώς άνοιξε μια εφημερίδα που είχε μπροστά του (αθλητική…) και βυθίστηκε στην ανάγνωσή της. Το πλέον εξωφρενικό όμως είναι ότι, στο τέλος, οι αστυνομικοί υπέβαλαν μήνυση κατά του δυστυχούς (ο οποίος δεν ζητούσε τίποτε περισσότερο παρά να κάνουν τον ελάχιστο κόπο, ώστε να βεβαιώσουν την καταγγελλόμενη παράβαση), ένας εισαγγελέας έκανε τη μήνυση των αστυνομικών αποδεκτή και τώρα τον σέρνουν και στα δικαστήρια!

Είναι θλιβερό ότι ένας μεμονωμένος πολίτης, χωρίς οικονομικά και άλλα μέσα, είναι τελείως αδύναμος, αν διανοηθεί να διεκδικήσει το στοιχειώδες δικαίωμά του -την εφαρμογή του νόμου- έναντι των τοπικών κυκλωμάτων της περήφανης και λεβεντογέννας ελληνικής επαρχίας. Είθε ο Συνήγορος του Πολίτη να μην αποδειχθεί ψευδεπίγραφος θεσμός…

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_21/02/2010_391697

Ίσως σας ενδιαφέρουν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *