απίστευτη όχληση που προκαλεί γκαράζ

Καλημέρα!

Είχα επικονωνήσει με τη σελίδα παλαιότερα σχετικά με την απίστευτη όχληση που προκαλεί γκαράζ στην περιοχή του Μουσείου (Μπουμπουλίνας 44), το οποίο πλένει με πίεση στο ύπαιθρο.
Καθώς οι καταγγελίες στο 100 είναι χαμένος χρόνος, επικοινωνήσαμε με την αρμόδια διεύθυνση περιβάλλοντος της νομαρχίας Αθηνών. Αυτοί έκαναν αυτοψία, κατά την οποία διαπιστώθηκε 1) ότι τον πιάσανε να πλένει με ανοιχτές τις πόρτες και 2) διάφορες άλλες παρανομίες σχετικά με τα λάδια. Τέλος, έκαναν μετρήσεις όπου τον έβαλαν να πλύνει και να καθαρίσει με ηλ. σκούπα, αλλά ΕΝΤΟΣ του ειδικού χώρου με τις πόρτες κλειστές και άρα άσχετα με το πρόβλημα που βασανίζει όλη τη γειτονιά (αφού ο γκραραζιέρης ποτέ δεν κλείνει το χώρο). Το αποτέλεσμα ήταν ότι “ο εκπεμπόμενος θόρυβος δεν ξεπερνούσε το θόρυβο της περιοχής κατά την αυτοψία”.
Τά ερωτήματα είναι: 1) Έτσι υπολογίζεται η ηχορύπανση, δηλαδή με γνώμωνα τον περιβάλλοντα χώρο (εν προκειμένο έναν δρόμο με αρκετή κίνηση); Ή υπάρχουν σαφή όρια από το νόμο και τις οδηγίες της ΕΕ (σε ντεσιμπέλ); Και 2) Αφού ποτέ δεν πλένει μέσα στον “ειδικά διαμορφωμένο χώρο” (επειδή απλώς είναι πολύ μικρός), τι πρέπει να κάνει κανείς; Να καλεί κάθε φορά το 100; Να πάει στο συνήγορο του πολίτη; Και δεν έπρεπε η Νομαρχία να μετρήσει και με ανοιχτές τις πόρτες; Μήπως κάποιοι εδώ δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους;

Με εκτίμηση,

Α.Κ.

Leave a Comment