Ηχορύπανση από πλυντήριο αυτοκινήτων

Το πλυντήριο αυτοκινήτων που λειτουργεί στο πρατήριο Shell του Ιω. Κυριαζή στην οδό Μεσογείων 178, 15125 ΜΑΡΟΥΣΙ, χρησιμοποιεί πιεστικά μηχανήματα για το πλύσιμο των αυτοκινήτων.
Η θόρυβος ξεπερνά τα 75 dB μέσα στο σπίτι μου, το οποίο βρίσκεται στην απέναντι μεριά της οδού Μεσογείων! Η λειτουργία του πλυντηρίου αρχίζει μερικές φορές και πριν από τις 08:00 και συνεχίζεται ακόμη και μετά τις 22:00 χωρίς φυσικά να περιορίζεται ούτε στις ώρες κοινής ησυχίας.
Το 2004 όταν πρωτομετακόμισα στο σπίτι αυτό έκανα καταγγελία στο ΥΠΕΧΩΔΕ και μετά μετρήσεις που έγιναν και ποιός ξέρει ποιες άλλες παραβάσεις, το πρατήριο έκλεισε για μερικά χρόνια.
Πέρυσι ξανάνοιξε υπό την ίδια διεύθυνση και το μαρτύριο συνεχίζεται χωρίς σταματημό. Υπάρχουν βιντεοσκοπημένη τεκμηρίωση.
Τηλεφώνησα πάλι στο ΥΠΕΧΩΔΕ το οποίο μου είπε ότι πλέον υπεύθυνη είναι η νομαρχία, στην προκειμένη περίπτωση αυτή της Αν. Αττικής. Με την επαφή μου εκεί η απίστευτη απάντηση ήταν ότι για τα επόμενα χρόνια θα είναι απασχολημένοι με τον “Καποδίστρια” και να τηλεφωμήσω στο Υπ. Μεταφορών, όπου φυσικά δεν βρήκα καμμιά άκρη. Η τελευταία ελπίδα προστασίας του πολίτη, η ΕΛ.ΑΣ. με παραπέμπει συνεχώς μεταξύ του “100” και του ΑΤ Αμαρουσίου κι ο χορός καλά κρατεί…
Είμαστε στα πρόθυρα της τρέλλας από το συνεχές βουητό κι έρχεται και καλοκαίρι που θα θέλαμε να ανοίξουμε και το παράθυρο.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΖΕΙΣ.
Αναρωτιέμαι αν η μόνη λύση είναι η χειροδικία.

Για να μην αναφερθώ και στην κατάσταση των εργαζομένων, νεαρών παιδιών που πριν προλάβουν να σαρανταρήσουν θα έχουν χάσει την ακοή τους κι η επιθεώρηση εργασίας επεμβαίνει μόνον με καταγγελία αυτών των ιδίων, η οποία βέβαια για ευνόητους λόγους ποτέ δεν θα λάβει χώρα…

Αν γνωρίζει κανείς έναν αποτελεσματικό και νόμιμο τρόπο για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης παρακαλώ να τον επικοινωνήσει.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι τα ασφαλιστικά μέτρα.

1 thought on “Ηχορύπανση από πλυντήριο αυτοκινήτων”

  1. Προσωπικά θα πήγαινα και θα καθούμουν στη Νομαρχία όσο θα χρειαζόταν μέχρι ασχοληθούν με το πρόβλημά μου. Αν δε σας έχουν στείλει εγγράφως αυτήν την απάντηση, ότι δηλαδή δεν μπορούν τώρα επειδή είναι απασχολημένοι με τον Καποδίστρια, προωθείστε τη στο Συνήγορο του Πολίτη και στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Πιστεύω ότι με το να προσπαθείτε να λύσετε προφορικά το θέμα με την Αστυνομία και τη Νομαρχία, απλά χάνετε το χρόνο σας. Ό,τι κάνετε, ό,τι ζητάτε, τα πάντα να γίνονται εγγράφως και πρωτοκολλημένα.

    Και βέβαια τα ασφαλιστικά μέτρα που αναφέρθηκαν προηγουμένως.

Leave a Comment