Ηχορύπανση απο super market

Γεια σας και συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάνετε.
Ζω στην επαρχία, στην Δράμα, σε ένα ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένο χωριό, Ξηροπόταμο, με την σύζυγο μου και τα δύο παιδία μου 3 ετών και 7 μηνών, στο οποίο τα σπίτια είναι όλα κτισμένα χωρίς ρυμοτομικό σχέδιο και κυριολεκτικά το ένα δίπλα στο άλλο. Πριν από ένα χρόνο περίπου, δίπλα ακριβώς στο σπίτι μου ξεκίνησε την λειτουργία του ένα σουπερ μάρκετ της γνωστής αλυσίδας DIA.
Πίσω ακριβώς από ένα τοίχο του σπιτιού μου είναι το παρκινγκ του, όσο ακριβώς είναι το μήκος του σπιτιού μου και έπειτα συνεχίζει το κατάστημα. Από τις 4:30 πμ ξεκινάνε να έρχονται τα φορτηγά που τροφοδοτούν το κατάστημα με γάλα, χυμούς , ψωμί, γλυκά και διάφορα άλλα προϊόντα καθημερινής κατανάλωσης. Στην αρχή προσπαθήσαμε να βρούμε μια λύση σε συνεννόηση με τους οδηγούς των φορτηγών κυρίως, αλλά τα φορτηγά που έρχονται κάθε μέρα είναι γύρω στα δέκα κάποια έρχονται κάθε μέρα, άλλα μέρα παρά μέρα, οι οδηγοί συνεχώς αλλάζουν και τελικά δεν έγινε τίποτα. Το κατάστημα επίσης λειτουργεί όλη την ημέρα συνεχόμενο ωράριο από το πρωί στις 7:30 πμ έως το βράδυ στις 9:00 μμ.
Επιπλέον το ιδιωτικό παρκινγκ του καταστήματος, το οποίο δεν έχει πόρτα, δηλαδή είναι ανοιχτό και χρησιμοποιείται σαν παρκινγκ από τους κατοίκους του χωρίου και τις μέρες που το κατάστημα είναι κλειστό, Κυριακή και αργίες. Επιπροσθέτως ο ιδιοκτήτης έχει βάλει στο παρκινγκ και κάποιες καρέκλες και τραπέζια, με συνέπεια να κάθεται κόσμος συνεχώς είτε για να πιεί το καφέ του, που έφερε από το σπίτι του παραδίπλα (είναι γεγονός), είτε κάποια παιδιά τρώνε το παγωτό τους το σάντουίτς τους ή κάποια άλλα κάθονται να ξεκουραστούνε αφού έχουν παίξει ποδόσφαιρο στο χώρο του παρκινγκ ή οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε και εννοείται τα παραπάνω συμβαίνουν είτε το κατάστημα λειτουργεί είτε είναι κλειστό.
Τέλος ο ιδιοκτήτης του καταστήματος έχει βάλει στην ταράτσα σε σημείο το οποίο απέχει λιγότερο από 5 μέτρα από τις δύο κρεβατοκάμαρες του σπιτιού μου, τις εξωτερικές μονάδες των κλιματιστικών χωρίς να πάρει κανένα μετρό για την μείωση του θορύβου που προκαλούν αυτές.
Θα ήθελα να συμπληρώσω ότι το κατάστημα είναι σίγουρα μεγαλύτερο από 200 τμ, και ότι έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα βιωσιμότητας στα παλιά κλασικά μικρά μπακάλικα του χωριού.
Έκανα κάποιες ερωτήσεις σε διάφορες υπηρεσίες (συνήγορος του πολίτη) αλλά μία υπάλληλος μου είπε ότι επειδή το κατάστημα πουλάει γάλα θεωρείται επιχείρηση κοινής ωφέλειας και δεν μπορεί να γίνει τίποτα.
Αδυνατώ να πιστέψω ότι ένα τόσο μεγάλο κατάστημα μπόρεσε νόμιμα να πάρει άδεια λειτουργίας μέσα στο κέντρο ενός χωριού τόσο πυκνοκατοικημένου.
Σκεφτόμαστε να κινηθούμε δικαστικά άλλα δυστυχώς δεν θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στα οικονομικά έξοδα. Το σπίτι το κτίσαμε με δάνειο και ήδη πληρώνουμε δόσεις κάθε μήνα.
Όπως μόνο κάποιος που έχει βιώσει παρόμοια κατάσταση μπορεί να μας καταλάβει, περνάμε πάρα πολύ δύσκολα. Τα παιδία κάθε βράδυ ξημερώματα ξυπνούν από τον θόρυβο των φορτηγών και μετά χρειάζεται αρκετή ώρα για να τα ξανακοιμήσουμε, χώρια που και εγώ και η σύζυγός μου εργαζόμαστε και πρέπει να ξυπνήσουμε στις 7:00.Όμως ούτε τα μεσημέρια μπορούμε να ξεκουραστούμε γιατί όπως αναφέρω παραπάνω το κατάστημα λειτουργεί συνεχές ωράρια από τις 7:30 πμ έως τις 9:00 μμ.
Θα θέλαμε την βοήθεια σας για τις ενέργειες που θα πρέπει να κάνουμε.
Σας ευχαριστούμε εκ` των προτέρων.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
Η
ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

1 thought on “Ηχορύπανση απο super market”

  1. Άλλαξε σπίτι ρε φιλαράκι. Δηλαδή περιμένεις να κλείσει μία επιχείρηση που προσφέρει τόσα στο δημόσιο και άλλα τόσα Στο τόπο και στον κόσμο κόσμο πού εργάζεται εκεί επειδή σε ενοχλεί εσένα??

Leave a Comment