Ηχορύπανση από εξάτμιση αυτοκινήτου.

Γειά σας !

Συγχαρητήρια για τη δημιουργία αυτής της ιστοσελίδας ! Είμαι 35 χρονών και κατοικώ στα Μελίσσια ,σε μια πολύ ήσυχη γειτονιά, σε μια μονοκατοικία , για την ακρίβεια εδώ γεννήθηκα…Θα σας περιγράψω εν συντομία τα τελευταία 12 χρόνια το πρόβλημα ηχορύπανσης που υπάρχει και πως ξεκίνησε… όταν ένας γείτονας κατέστρεψε την εξάτμιση απο το αυτοκίνητητό του , το οποίο βρίσκεται μέσα σε «κλειστή» πυλωτή πολυκατοικίας, μέσα σε τυφλό οικόπεδο, με έξοδο στο δρόμο πόλης , διαμέσω του οικοπέδου μου (δουλεία οδού). Η πυλωτή είναι στα 8 μέτρα απο τις κρεβατοκάμαρές μας και ο ιδιοκτήτης του φεύγει στις 6 το πρωί και πολλές φορές ο γιός του, στις 2 ή 3 το πρωί…
Συνεπώς ο ύπνος είναι διαλειματικός εώς και ολοκληρωτικά ματαιωμένος απο τα νεύρα !
Αναγκάζομαι πάντα να κοιμάμαι με κλειστά τα παράθυρα !Αναγκάστικα να αλλάξω τη μπαλκονόπορτα (1200€) ,έφτιαξα ηχοπέτεσμα(500€), αγόρασα όλα τα είδη απο ωτασπίδες, παρ’ όλα αυτά όταν το πρωί ξεκινάει το χειμώνα ή το καλοκαίρι,νιώθω το μισό εγκεφαλό μου να μουδιάζει και άλλες φορές νιώθω τη καρδιά μου να χτυπάει πάρα πολύ γρήγορα, επειδή τρομάζω απο το σεισμό που δημιουργείται μέσα στο υπνοδωμάτιό μου ! Αισθάνομαι όλη μου τη ζωή αλλαγμένη, αισθάνομαι όλη την υπόλοιπη ημέρα απίστευτα κουρασμένος, για οτιδήποτε, το μαυλό μου , οι σκέψεις μου, δεν μπορώ να συγκεντρωθώ και η μνήμη μου μάλλον έχει αρχίσει να εξασθενεί !
Το αυτοκίνητο αυτό με την ανύπαρκτη εξάτμιση, μπορεί κανείς να το ακούει καθαρά μετά αφού ξεκινήσει για 4 , 5 λεπτά και αφού έχει απομακρυνθεί πολύ μακρυά …!
Τα πρώτα χρόνια που του κάναμε παρατηρήσεις για το θόρυβο, έλεγε οτι δεν είχε χρήματα για να επισκευάσει την εξάτμιση, έτσι του δώσαμε εμείς 180€ για να την επισκευάσει και να ησυχάσουμε, όπως και έγινε, αλλά μετά απο ενα χρόνο πάλι τα ίδια, προφανώς την ξαναχάλασε !! Τις τελευταίες 50 ημέρες το αυτοκίνητο ήταν ακινητοποιημένο, εξαιτίας του ο,τι ο γιός του το τράκαρε και ανακάλυψα ξανά τι σημαίνει το βίωμα του αδιάλειπτου ύπνου…!!!!!! Αλλά η υπομονή μου έχει τελείωσει και πρέπει να δοθεί μια λύση με κάθε τρόπο, γιατί δυστυχώς το αμάξι σήμερα επισκευάστηκε, αλλά όχι και η εξάτμιση !!!Και απο αύριο αρχίζει πάλι το μαρτύριό μου !
Κάνω 12 ολόκληρα Χρόνια Υπομονή με διάφορες προφάσεις μέσα μου και έξω μου …!

Σας παρακαλώ για τις πολύτιμες γνώσεις σας και το πως μπορώ να αντιμετωπίσω αυτό το απίστευτο πρόβλημα !!!

Σας Ευχαριστώ ειλικρινά !!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: 1]Μπορείτε να πάτε στη τροχαία , γιατί όταν αγοράζεις το αυτοκίνητο η άδεια λέει το μέγιστο επίπεδο του θορύβου. Αυτό ελέγχετε και στο ΚΤΕΟ.
2]Μπορείτε να του κάνετε ασφαλιστικά μέτρα .

Leave a Comment