Ηχορρύπανση στο Θησείο

 

Κύριε διευθυντά

Είμαι κάτοικος της περιοχής του Θησείου από τη μέρα που γεννήθηκα. Μία γειτονιά της Αθήνας που υπήρξε πανέμορφη και έχει και αυτή καταστραφεί.

Δεν θα σας απασχολήσω όμως εδώ με το σύνολο των προβλημάτων αυτής της περιοχής. Θα αναφερθώ μόνο στο τελευταίο αλλά μεγαλύτερο πρόβλημά μας.

Εδώ και λίγα χρόνια από την εποχή του κ. Κακλαμάνη, η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων, το πανέμορφο Γκάζι, έχει μετατραπεί, από χώρος Πολιτισμού που υποτίθεται προορίζονταν, σε «μπουζουκομάγαζο» ή στην καλύτερη των περιπτώσεων σε χώρο ανοιχτών συναυλιών, δήθεν «ποιοτικών» συγκροτημάτων. Αποτέλεσμα: κάθε βράδυ, όλο το καλοκαίρι, εμείς οι ταλαίπωροι κάτοικοι του Θησείου, αλλά υποθέτω και των γύρω περιοχών, να μην μπορούμε να ανοίξουμε ώς τη μία τη νύχτα τα παράθυρά μας. Το να κάτσουμε δε στα μπαλκόνια μας, έχει καταντήσει παντελώς ανέφικτο.

Είχαμε ελπίσει ότι η εκλογή του κ. Καμίνη (του πρώην Συνήγορου του Πολίτη!) θα μας απαλλάξει από αυτό το μαρτύριο. Ομως τα πράγματα εφέτος μάλλον ήταν χειρότερα. Ούτε ένα βράδυ όλο τον Ιούνιο και τον Ιούλιο δεν ησυχάσαμε. Διαβάζουμε μάλιστα ότι και τον Σεπτέμβριο το μαρτύριό μας θα συνεχιστεί καθημερινώς.

Και διατυπώνω δύο απορίες προς εσάς και τον κύριο Δήμαρχο και πρώην Συνήγορο του Πολίτη:

Ο δήμος δεν είναι αυτός που πρέπει να προστατεύει τους δημότες του από την ηχορρύπανση; Και Πολιτισμός κατά τον κύριο δήμαρχο είναι μόνον η ελαφρά (ελαφρότατη) μουσική;

Ο δήμος της Καλαμάτας έχει γίνει παγκόσμια γνωστός από το ετήσιο φεστιβάλ χορού. Ο δήμος του Ναυπλίου από φεστιβάλ κλασικής μουσικής. Ο μικρός δήμος της Κορώνης ξεκινά και αυτός φεστιβάλ κλασικής μουσικής και τόσοι άλλοι και άλλοι δήμοι διοργανώνουν κάθε χρόνο φεστιβάλ με κάποιες από τις αληθινές μορφές τέχνης.

Την υπέροχη Τεχνόπολη, όμως, και ο κ. Καμίνης όπως ακριβώς ο πρόκατοχός του στο αξίωμα, την έχει καταδικάσει σε θεραπαινίδα των κλαπατσίμπαλων. Και μαζί και εμάς τους ταλαίπωρους δημότες.

Βοήθεια ζητάμε.

Αλεξανδρος Γεωργιου / κάτοικος Θησείου

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_13/08/2011_452654

Leave a Comment