Ηχορύπανση στα Ιωάννινα-Part 2

Ηχορύπανση στα Ιωάννινα-Part 2

Τελικά συνεκλήθη η δημαρχιακή επιτροπή η οποία αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας του εν λόγω καταστήματος για 60 μέρες (07/09/2010). Η απόφαση αυτή βέβαια δεν εφαρμόστηκε ποτέ…Σε συνεχόμενα τηλεφωνήματα των κατοίκων της περιοχής στην αντίστοιχη επιτροπή καταστημάτων σχετικά με τη μη εφαρμογή της απόφασης (το κατάστημα συνέχιζε να ηχορυπαίνει ασύστολα) η απάντηση ήταν ότι η απόφαση “καθαρογράφεται” και θα εφαρμοστεί. Τελικά, ‘εγινε γνωστό ότι ιδρύθηκε νέα εταιρεία από τους ιδιοκτήτες του καταστήματος  στην οποία και μεταβιβάστηκε η λειτουργία αυτού. Η έναρξη λειτουργίας της νέας εταιρείας είναι μάλιστα 3 ημέρες μετά την απόφαση της δημαρχιακής επιτροπής και σύμφωνα με την επιτροπή καταστημάτων του δημαρχείου παύει να ισχύει-δεν μεταφέρεται η διοικητική ποινή της αναστολής άδειας λειτουργίας του καταστήματος!!!
Η ερώτησή μου είναι σαφής:Μπορεί να ισχύσει αυτό νομικά, έστω και αν έγιναν νομότυπα όλες οι μεταβιβάσεις σχετικά με την επιχείρηση από την παλιά στη νέα εταιρεία?

Δηλαδή, χωρίς να θέλω να γίνω απλοϊκός και υπερβολικός, αν εγώ κάνω μια παράβαση-έγκλημα οτιδήποτε και καταδικαστώ αλλά με κάποιον τρόπο καταφέρω να αλλάξω το όνομά μου πριν εφαρμοσθεί-“καθαρογραφεί” η απόφαση, δεν θα υποστώ την ποινή?-Δεν μπορεί να ισχύει αυτό νομικά…

Υ.Γ. 1 Το εν λόγω κατάστημα συνεχίζει να ηχορυπαινεί και να διαταράσσει την ησυχία και τον  ύπνο δεκάδων περιοίκων. Δεν σταμάτησε και ποτέ.
Y.Γ. 2. Η απόφαση της δημαρχιακής επιτροπής  μάλλον ακόμα “καθαρογράφεται”……….

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρω,

Π.Γ.

1 thought on “Ηχορύπανση στα Ιωάννινα-Part 2”

  1. Δυστυχώς νομίζω ότι αυτό ισχύει, δηλαδή οι ποινές δεν μπορούν να μεταφερθούν. Δεν είμαι άπόλυτα σίγουρος, δεν υπάρχει κάποιο δικηγόρος που να ασχολείται με τα εν λόγω θέματα στον οποίο μπορείτε να απευθυνθείτε?

    Επί του συμβάντος τώρα…νομίζω ότι πρόκειται για καθαρή αλητεία. Η απόφαση προφανώς έπρεπε να καθυστερήσει για να προλάβουν οι ιδιοκτήτες να κάνουν τη μεταβίβαση. Αλλά αφού αυτοί επιμένουν, επιμείνετε και εσείς. Νομίζω ότι τα πράγματα δεν πρόκειται να αλλάξουν με απλές μυνήσεις ή τηλεφωνήματα στον Δήμο, ο οποίος γνωρίζει τι γίνεται αλλά προφανώς καλύπτει το κατάστημα. Φτάστε το θέμα μέχρι και στις εφημερίδες όπως έγινε τελικά και στο Δήμο Λαμίας, ειδικά τώρα που έρχονται και εκλογές κάτι τέτοια δημοσιεύματα ίσως τσούξουν κάποιους… Αλήθεια, διαβάσατε για το εξώδικο που έστειλαν κάτοικοι των Δήμων Γέρακα και Χαλανδρίου στους Δήμους τους? Τι σκοπεύετε να κάνετε?

Leave a Comment