Καλησπέρα,

Στην περιοχή που βρίσκεται το σπίτι των γονιών μου στα Ιωάννινα (περιοχή Σιαράβα), τους τελευταίους μήνες (από τον Απρίλη του 2010) επικρατεί αφόρητη κατάσταση όσον αφορά την ηχορύπανση. Αιτία είναι η έναρξη λειτουργίας της επιχείρησης “καφέ-μπαρ” στην οδό Γαριβάλδη με την επωνυμία “Remezzo”. Στην συγκεκριμένη οδό εδώ και 2-3 χρόνια λειτουργεί μεγάλος αριθμός καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης τα οποία βρίθουν παρανομιών (πολεοδομικών, καταπάτησης κοινόχρηστων χώρων κ.ο.κ. )όπως έχει καταγραφεί σε πληθώρα δημοσιευμάτων του τοπικού τύπου αλλά και αυτοψιών των αντίστοιχων αρχών της πόλης.
Σχετικά με την ηχορύπανση το εν λόγω κατάστημα από την έναρξή του ηχορυπαίνει ασύστολα και προκλητικά “παίζοντας” μουσική στη διαπασών εώς και τις 05:30 πρωί ακόμα και τις καθημερινές ενώ η άδεια του (καφέ-μπαρ) δίνει τη δυνατότητα για μουσική εώς τις 23:00 (αν δεν κάνω λάθος). Χωρίς να είμαι υπερβολικός το συγκεκριμένο κατάστημα από την έναρξη της λειτουργίας του δέχεται καθημερινά σημαντικό αριθμό καταγγελιών για ηχορύπανση (τουλάχιστον 2-3) εκ των οποίων είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι επιβεβαιώνεται-καταγράφεται με αυτοψίες από την τοπική αστυνομική αρχή μεγάλος αριθμός αυτών, αν όχι όλες. Αθροιστικά, οι καταγγελίες πρέπει να είναι άνω των διακοσίων, από πολλούς κατοίκους της περιοχής καθώς τόσο στον ίδιο δρόμο (Οδός Γαριβάλδη) όσο και στον παράλληλο (Οδός Ζαλοκώστα) κατοίκούν 10άδες οικογένειες. Επίσης, έχει γίνει και σημαντικός αριθμός μηνύσεων από διαφορετικούς κατοίκους.
Συνέπεια αυτών είναι να έχει ανακληθεί η άδεια του καταστήματος για ένα 10ήμερο ενώ ο αριθμός των καταγγελιών αρκεί για δεκάδες οριστικά κλεισίματα. Προφανώς οι δημοτικές αρχές κωλυσιεργούν και πιθανότατα με γνώμονα της προστασία των εν λόγω επιχειρηματικών συμφερόντων. Στο εν λόγω κατάστημα θα αφαιρούνταν η άδεια για δεύτερο 10ήμερο αρχόμενο από χθες το βράδυ (00:00 18.08.2010) αλλά με “κάποιο τρόπο” το θέμα παραπέμφθηκε στη δημαρχιακή επιτροπή για άγνωστους λόγους.
Να σημειώσω ότι και άλλα καταστήματα στην εν λόγω οδό ηχορυπαίνουν αλλά όχι σε τέτοιο προκλητικό βαθμό.
Θα ήθελα να ρωτήσω ποιες ενέργειες από πλευράς των πολιτών οι οποίοι έχουν κάνει άτυπη “κίνηση πολιτών” θα έφερναν άμεσο αποτέλεσμα καθώς το συγκεκριμένο θέμα είναι εν γνώση των τοπικών άρχων (Περιφέρεια, Νομαρχία, Δήμος, Εισαγγελία) αλλά η κατάσταση παραμένει αφόρητη.

Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Π.Γ.

ΑΠΆΝΤΗΣΗ

1]ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ , οπού θα επιδικάζεται ένα ποσό , πχ 1000 ευρώ ανά παράβαση.
2]Συνήγορος του Πολίτη
3]Υγειονομικό
4]Εισαγγελέας